Over ons

WE ENABLE CLIMBERS

Als het om klimmen gaat zijn wij dé specialist. We voorzien industriële klimmers, sportklimmers en alpinisten van materiaal en leveren allerlei producten aan outdoor bedrijven. Ook voor opleidingen in werken en redden op hoogte kun je bij ons terecht. We streven ernaar om marktleider te zijn en te blijven binnen ons specialisme. Ons bedrijf groeit jaar na jaar dankzij onze specialistische kennis, positieve instelling, aandacht voor klanten, online positie en teamwork. Onze labels zijn SafetyPro, Klimwinkel en OutdoorPro en Elevate Europe. Bekijk ook onze vacatures.

 

historie

De start
In januari 2006 richt Ward Luitjes OutdoorPro op, een bedrijf dat outdoor bedrijven van allerlei materialen voorziet. Hij wordt al snel vergezeld door een aantal stagiaires en de eerste medewerker. In 2008 verhuist het team naar een bedrijfsgebouw in Breda. Het bedrijf beschikt nu over een eigen opslagruimte en showroom. In 2011 bestaat het bedrijf uit een klein team van full time medewerkers. Zij zien potentie in de markt van valbeveiliging en persoonlijke beschermingsmiddelen. Dit leidt tot de oprichting van SafetyPro.

Verhuizen naar Oosterhout
Het bedrijf groeit snel en daardoor is er behoefte aan een groter gebouw. SafetyPro en OutdoorPro verhuizen in 2015 samen naar een vier keer groter gebouw in Oosterhout. In 2017 vindt de eerste bedrijfsovername plaats: Klimwinkel wordt toegevoegd als webwinkel. Klimwinkel richt zich op individuele sportklimmers en alpinisten. Alle labels behouden een sterke focus op  klantervaringen. Bekijk onze Kiyoh reviews om te zien wat klanten over ons denken: bekijk reviews.

Groeispurt
Het bedrijf groeit en het magazijn wordt in no-time gevuld. Het team breidt zich ook onophoudelijk uit. In het jaar 2021 verwerken we meer dan 30.000 orders. We zijn de grootste dealer van merken als Petzl in de Benelux.  Het bedrijf bestaat nu uit twee business units: Pro (SafetyPro) en Sport (OutdoorPro en  Klimwinkel). Samen vormen we We Enable Climbers.

We Enable Climbers
Sinds 2021 zijn de we hoofdleverancier van materiaal voor werk op hoogte aan het Nederlandse ministerie van Defensie. Onze labels groeien en onze relaties met leveranciers en klanten worden steeds sterker. Met materiaal en training maken we het onze klanten mogelijk om werk en sport uit te voeren op hoogte. Sinds 2021 is het trainingscentrum voor werken op hoogte in Amersfoort onderdeel van het bedrijf. Met een team van 25 full time medewerkers en locaties in blijven we bouwen aan onze labels. Vanaf 2024 zijn we weer teruggekeerd naar Breda met een grotere locatie. Daar hebben we ook een tweede SafetyPro trainingscentrum geopend en is Elevate Europe onderdeel geworden van onze club. 

“What got you here won’t get you there.”  We zijn altijd bezig met het plannen van onze volgende stap. Blijf op de hoogte via onze socials. 

SafetyPro

Elevate Europe

ONZE 5 LEIDENDE PRINCIPES

We enable climbers in de media

BNR podcast

PROEF!Hospitality magazine

Opening nieuw gebouw in Breda